• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ З ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИМИ ПРЕДМЕТАМИ!!!

ПРАВИЛА ПОВОДЖЕННЯ З ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИМИ ПРЕДМЕТАМИ!!!

2020-09-07

/Files/images/630_360_1446988997-3129.jpg

Щороку на території Київської області знешкоджується кількасот вибухонебезпечних предметів часів Другої Світової війни. З настанням весни і початку весняних польових робіт, ймовірність населення зустрітися із боєприпасам зростає у рази. Тож, з огляду на існуючу проблему безпеки у разі виявлення снарядів або інших боєприпасів, що залишилися в землі з часів минулої війни, рятувальники посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.

Правила поводження з вибухонебезпечними предметами

Під час прогулянок в лісі або в туристичному поході:

1. Ретельно вибирайте місце для багаття. Воно повинно бути на достатній відстані від траншей і окопів, що залишилися з війни.

2. Перед розведенням багаття в радіусі п'яти метрів перевірте грунт на наявність вибухонебезпечних предметів щупом (або лопатою обережно зніміть верхній шар грунту, перекопайте землю на глибину 40-50 см).

3. Користуватися старими багаттями не завжди безпечно. Там можуть виявитися підкинуті військові «трофеї» або такі, що не вибухнули.

4.У жодному випадку не підходьте до знайдених багать, що горять (особливо вночі). В цьому багатті може виявитися предмет, що може вибухнути.

При виявленні вибухового пристрою, або предмета схожого на нього необхідно:

- Негайно повідомити про це органи влади на місцях та відповідні державні структури (територіальні підрозділи ДСНС та МВС України).

- При виробництві земляних або інших робіт - зупинити роботу.

- Добре запам'ятати місце виявлення предмета.

- Встановити попереджувальні знаки або використовувати різні підручні матеріали - жердини, кілки, мотузки, шматки матерії, камені чи грунт.

- Не допускати сторонніх осіб до небезпечного предмету, доки не прибули фахівці відповідних служб.

Не намагайтеся самостійно знешкодити або перенести предмет схожий на вибуховий пристрій до прибуття співробітників ДСНС чи правоохоронних органів! Пам'ятайте, що це небезпечно для життя Вас і оточуючих!

Практично всі вибухові речовини отруйні, чутливі до механічних дій і нагрівання. Поводження з ними вимагає граничної уваги і обережності!

ПАМ’ЯТАЙТЕ !

Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити це самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.

Начальник Фастівського РС ГУ ДСНС у Київській області

Олександр КАЛЕНИЧЕНКО

Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi